Direct boeken

Er zijn prachtige toeristische routes voor u uitgestippeld om te voet, met de fiets of per auto dit stukje Nederland en naburige Duitsland te ontdekken. Liefelijke dorpen, boeiende steden en stadjes aan beide zijden van de grens liggen op steenworp afstand. Het stadje Ootmarsum met zijn beschermde stadsgezicht en historische gebieden, biedt u een gevarieerd aanbod aan eet- en drinkgelegenheden, galeriën met kunst en cultuur en vele andere leuke ambachtelijke winkeltjes. Onze Chalets liggen 3 km van Ootmarsum en grenst aan natuurgebied “Het Springendal”.

Het springendal

Het Springendal

De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

Ootmarsum

De tuin van Nederland’ luidt de bijnaam van dit stukje Twente. Schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

Duitsland

Camping de Bronnen liggen hemelsbreed 5 km van de Nederlandse, Duitse grens. Uelsen is het dichtstbijzijnde dorp, stadje met een VVV recht tegen over de eeuwen oude evangelisch reformeerde kerk midden in het dorp. Tanken bij Schüürman of boodschappen bij LIDL, K&K, Combi of ALDI - het zal u 20 tot 30 procent schelen. Op het winkelplein aan de Höcklenkamper Strasse vind u ALDI, slijterij, Rossman drogisterij, Wintering bakker met heerlijke belegde broodjes of Deutsche Kuchen ook kun je hier kiezen uit verschillende ontbijten. Aan de andere kant van de straat vind je Postenbörse een winkel om lekker rond te snuffelen en waar je altijd iets goedkóóp vind. Een top restaurant vind je aan de Höcklenkamper Strasse nml. Het Griekse specialiteiten restaurant Olympia, waar de Prijs-kwaliteit top is. Nordhorn is een grote plaats met de Vechtesee en het Almelo-Nordhorn kanaal een echte waterstad - je vind er van alles. Een aanrader is het Tierpark dierentuin. Bij mooi weer kun je een bootje huren bij restaurant Pier99. Bad Bentheim is een dik half uur van Nutter maar zeer de moeite waard. Vooral de burcht die toegankelijk is na een kleine betaling. Het uitzicht tot aan Rheine is indrukwekkend. Tevens is er een fantastisch restaurant in de burcht gevestigd. Prins Ferdinand woont in een zijvleugel met zijn familie en waakt als een moderne ridder over de erfenis van zijn eeuwen oude voor vaderen. Het bentheimer zandsteen word niet meer zoveel gewonnen als vroeger. Het paleis op de dam in Amsterdam is gebouwd met deze stenen.

Weerselo

Weerselo heeft al 50 jaar elke zaterdag een grote rommel antiek markt met van alles van A tot Z te koop. Begint s'ochtends om 9.00 uur tot 14.00 uur. Hier vlakbij ligt het stift wat u zeker moet bezoeken.

Attractiepark Slagharen

Als u met kinderen komt, is in Slagharen het Ponypark met allemaal attracties een happening, evenals het dierenpark Emmen.

Oldenzaal

Weerselo heeft al 50 jaar elke zaterdag een grote rommel antiek markt met van alles van A tot Z te koop. Begint s'ochtends om 9.00 uur tot 14.00 uur. Hier vlakbij ligt het stift wat u zeker moet bezoeken.

Fietsen

Er staan twee fietsen in het schuurtje bij de chalets. Mocht u echter een e-bike of tandem willen dan kunt u deze huren in Ootmarsum bij Heisterkamp, zij geven goede service.

Barbecue

Bij elke chalet staat een barbecue met kolen en aanmaakblokjes. U mag i.v.m. brandgevaar alleen kolen gebruiken. Verder verzoeken wij deze weer netjes en “schoon” achter te laten. Eet smakelijk!

Supermarkt

Ootmarsum heeft twee grote supermarkten: AH en LIDL. Zij liggen allebei aan het plein De Meierij, waar u tevens een hele goede slager en andere winkels vind. De echte originele krentewegge is bij de eeuwenoude warme bakker Rien Schulten (Kerkplein 18).

VVV-toeristen info

VVV-toeristen info vind u bij sigarenspeciaalzaak Brummelhuis. Tevens postkantoor en boekhandel Aan De Markt 5, Ootmarsum. Aan de markt zit ook een prima brasserie met heerlijk terras.

Winkelen

Ootmarsum is werkelijk een shopping paradijs: In de eeuwen oude straatjes vind u alles van schoenenzaken tot een olijven wijnzaak, Galeries (Maureen Knobben aan de markt is een aanrader), cadeau winkels, glasblazers (teveel om op te noemen). Neem in ieder geval een goed gevulde knip mee, dit natuurlijk met een knipoog.

Openlucht museum

Een echte aanrader is het openlucht museum - echt leuk voor jong en oud! Verder is het schoolmuseum in Ootmarsum.

Een hapje eten

Er zijn veel restaurants. Van goedkopere tot dure; van uitstekende kwaliteit tot voedzaam. Een aanrader is Via Grande Italiaanse specialiteiten. Maar vergeet vooral het restaurant bij de Camping Bij De Bronnen niet, waar ze alles nog volgens grootmoeders recept maken.